Overlæge til strokeområdet ved Neurologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital
Jobtype:
Læge

Ansættelsesform:
Fast ansættelse

Arbejdstid:
Fuldtid

Arbejdssted:
Aalborg Universitetshospital

Afdeling:
Neurologi: Læger

Arbejdsstedets adresse:
Neurologisk Afdeling
Afsnit for Stroke 6Ø
Mølleparkvej 4
9000 Aalborg

Kontaktperson:
Lotte Vinge

Telefon:
97648000

E-mail:
l.vinge@rn.dk


Ansøgningsfrist:
21. april 2025

Tiltrædelse:
1. september 2025

Del:
FacebookTwitterLinkedInE-mailUdskriv

Stillingsbetegnelse:
Overlæge til strokeområdet ved Neurologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

Stillingsbetegnelse:
Overlæge til strokeområdet ved Neurologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital
Overlæge til strokeområdet ved Neurologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital


En overlægestilling i stroketeamet er ledig til besættelse per 1. september 2025 eller efter nærmere aftale.
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i neurologi med særlig interesse og erfaring inden for det neurovaskulære område.
Hvem er vi?
Afdelingen, som er en universitetsafdeling, er regionens eneste neurologiske afdeling med et optageområde på 600.000 borger. Den består af et almen-neurologisk sengeafsnit (klassisk neurologi) med 14 sengepladser, et stroke sengeafsnit med 20 sengepladser, et neurofysiologisk afsnit og 15 subspeciale ambulatorier.
Neurologisk Afdeling er på nuværende tidspunkt bemandet med 6 ledende overlæger, hvoraf 2 er professorer, yderligere 7 overlæger, 15 afdelingslæger og 20 reservelæger.                                                          Afdelingsledelsen er sammensat af en cheflæge, to chefsygeplejersker og en ledende lægesekretær.
Akut stroke diagnostik og behandling i Region Nordjylland er centraliseret til neurologisk afdeling Aalborg Universitetshospital og består af Stroke Sengeafsnit, Stroke Dagklinik, Neurovaskulært Ambulatorium inklusive Neurosonologi, Stroketeam Nordjylland (STN) og den regionale centralvisitation til neurorehabilitering (RVN). Strokeområdet bemandes aktuelt lægefagligt af 1 ledende overlæge, 1 overlæge og 4 afdelingslæger. Faglig ledelse varetages af ledende overlæge for stroke Boris Modrau i samarbejde med chefsygeplejerske for stroke Tine S. Rasmussen.
Der arbejdes tværfagligt omkring patientforløbene med plejepersonale og terapeuter som er forankret direkte i sengeafdelingen. Der er et højt flow i sengeafsnit for stroke og samarbejdet med rehabiliteringsafsnittene i regionen og udenfor regionen er veletableret med et godt samarbejde omkring patienterne. Der er dagligt tværfaglige konferencer hvor fagligheden kommer i spil for at planlægge den de bedste forløb for patienterne.
Aktuelt videreudvikles vores Stroke Dagafsnit for at sikre et optimal udrednings- og behandlingstilbud til de patienter, der ikke længere skal indlægges efter den kommende flytning ud til Hospitalsbyen marts 2026.
Som universitetsafdeling bidrager vores stroketeam til den præ- og postgraduate uddannelse af medicinstuderende og læger til specialelægeuddannelsen i neurologi og andre specialer (klinisk basisuddannelse, psykiatri og neurokirurgi). I samarbejde med vores samarbejdspartnere bidrager vi også til strokeundervisning i primærsektoren, i den præhospitale sektor og på regionens øvrige hospitaler. Vores stroketeam bidrager derudover til national og international strokeforskning med et støt voksende antal ph.d.-studerende.   

Hvem er du?
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i neurologi med særlig interesse og erfaring inden for strokeområdet. Du skal med baggrund i ansøgning og CV dokumentere interesse og kvalifikationer for at deltage i driften og videreudviklingen af strokeområdet. Særligt vil du blive involveret i arbejdet med videreudviklingen af Stroke Dagklinik samt varetage vores UL funktion i samarbejde med de øvrige læger.
Der ønskes en speciallæge i neurologi med stor klinisk erfaring inden for stroke og også gerne forskningserfaring. Organisatorisk erfaring, f.eks. i form af patientforløb, faglige netværk etc. og erfaring indenfor postgraduat undervisning ses gerne. Gode samarbejds- og kommunikationsevner er et krav.
Det forventes, at den der ansættes i stillingen, udvikler området løbende gennem videreuddannelse, undervisning, forskning og organisering i tæt samarbejde med teamet.                                                                                                                    Det forventes, at der er et tæt samarbejde med den ledende overlæge for stroke samt chefsygeplejersken omkring udviklingen af den kliniske aktivitet.


Hvorfor vælge Aalborg?
Vi er en fleksibel afdeling under solid udvikling og med stor mulighed for faglig udvikling inden for alle subspecialer af neurologi.
Som overlæge har man overenskomstmæssigt mindst 10 efteruddannelsesdage per år og som en særlig ordning i Region Nordjylland et personligt kursusbudget på ca. 27.500 kr. årligt. Ved ønske/behov er der mulighed for at forhandle forskningstid/forskningsfri.




Vilkår
Ansættelse ved afdelingen sker i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.
Der er knyttet bagvagtfunktion til stillingen (tilstedeværelsesvagt med efterfølgende rådighedstjeneste fra bolig). Bagvagtslaget udgøres af overenskomstansatte overlæger, afdelingslæger og 1. reservelæger. Som led i afdelingens døgnbaserede trombolyse og EVT -behandling af iskæmisk stroke kræves fremmøde af bagvagten til trombolysebehandlingen.
Ansøgeren vil indgå i vagten afhængigt af kvalifikationer.
Afdelingen deltager i undervisning af lægestuderende fra Aalborg Universitet, undervisning af KBU-læger, introduktionslæger og læger i hoveduddannelsesstilling i neurologi samt læger i hoveduddannelsesstillinger inden for psykiatri og neurokirurgi.
Den faglige bedømmelse af ansøgeren vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for hver af de syv kompetenceområder, der svarer til de syv roller i speciallægeordningen.


Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge Lotte Vinge, telefon 51946552, e-mail L.vinge@rn.dk
Ansøgningsfrist mandag den 21. april 2025.
Der forventes afholdt ansættelsessamtaler den 29. april, 2025.


 

Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på www.rn.dk.

Send ansøgning