Samtalemedarbejder søges til nyoprettet tilbud: Familie- og forløbsstøttende samtaler i Center for Pårørende, Psykiatrien, Region Nordjylland
Jobtype:
Psykolog, Pædagog, Socialrådgiver, Sygeplejerske

Ansættelsesform:
Fast ansættelse

Arbejdstid:
Fuldtid

Arbejdssted:
Psykiatrien

Afdeling:
Center for Pårørende

Arbejdsstedets adresse:
Brandevej 5, 9220 Aalborg Øst

Kontaktperson:
Jan Sandberg

Telefon:
30534208

E-mail:
j.sandberg@rn.dk


Ansøgningsfrist:
6. februar 2025

Tiltrædelse:
1. april 2025

Del:
FacebookTwitterLinkedInE-mailUdskriv
Center for Pårørende søger en samtalemedarbejder pr. 1. april 2025 til en fast fuldtidsstilling. Stillingen som samtalemedarbejder henvender sig til personer med en sundhedsfaglig eller socialfaglig uddannelse og kan således søges af psykologer, socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker o.l.

Vi modtager gerne en ansøgning, hvor ansøger forholder sig til, hvordan ansøgers kvalifikationer, kompetencer og erfaringer kan anvendes i de familie- og forløbsstøttende samtaler i Center for Pårørende.

Indsatsen
Psykiatrien i Region Nordjylland ønsker at sætte fokus på familier, hvor et barn afventer udredning i børne- og ungdomspsykiatrien. Derfor etableres en tidlig og forebyggende intervention ved en familiestøttende indsats forankret i Center for Pårørende. Formålet er at øge familiens samlede trivsel, mens barnet og familien afventer igangsættelse af udredningsforløb. Tilbuddet er et supplement til psykiatriens sundhedsydelser på børne- og ungeområdet, der skal understøtte børne- og ungdomspsykiatriens helheds- og familieorienterede arbejde.

Konkret består det familiestøttende tilbud af samtaler, hvor der arbejdes ud fra et systemisk og helhedsperspektiv med fokus på familiens samlede trivsel med et udviklingsperspektiv for både barn og familie. De familie- og forløbsstøttende samtaler har ikke til formål at behandle eller udrede.

Målgruppe
Målgruppen er familier med børn, 5-17 år, der er henvist til børne- og ungdomspsykiatrien, der har længerevarende udsigt til en udredning. Det kan være varierende problematikker, men der forventes flest familier, hvor et barn formodes at have en opmærksomhedsforstyrrelse (ADD eller ADHD) eller autismespektrumforstyrrelse.

Familie- og forløbsstøttende samtaler
Formålet med samtalerne er sammen med familien at undersøge livsomstændighederne, relationerne og mønstrene, der udfordrer familien, og som har ledt til en henvisning for udredning. Indholdet i samtalerne er med udgangspunkt i de udfordringer, den enkelte familie oplever. Det ønskede udbytte af samtalerne er at øge familiens samlede trivsel, give nye perspektiver og forståelsesmåder samt at skabe bevægelser i ventetiden.

Når et barn har psykiske og adfærdsmæssige udfordringer, rammer det hele familien. Både forældre og børn møder en lang række udfordringer af praktisk, eksistentiel, psykologisk, social og økonomisk karakter. Det kan sommetider være små ændringer i hverdagslivet, der kan gøre en stor forskel for familien. Derfor skal samtalerne også hjælpe familien med at få øje på de ”små” succeser, fremhæve ressourcer, og hvad der fungerer for familien.

Tilbuddet består som udgangspunkt af tre samtaler:
 
  1. Forsamtale med forældre uden barnet, som afventer udredning, hvor formålet er at forventningsafstemme, tydeliggøre rammen og danne overblik over familiens udfordringer
  2. Familiesamtale med forældre og barnet, som afventer udredning
  3. Familiesamtale med hele familien inkl. søskende samt andre relevante aktører (fx bedsteforældre, lærer)

Din funktion
Din primære funktioner er tilknyttet de familie- og forløbsstøttende samtaler. Dog samarbejder de tre eksisterende teams i Center for Pårørende tæt, hvorfor du som medarbejder skal forstå dig selv som en del af en større helhed, hvor arbejdsopgaverne kan skifte og gå på tværs af de tre øvrige teams.

Konkrete arbejdsopgaver:
  • Afholdelse af familie- og forløbsstøttende samtaler med fokus på hele familien
  • Koordinering, administration og dokumentation koblet til faciliteringen af samtaleforløb
  • Yde konsultation, vejledning og rådgivning til familier, pårørende, støttende netværk og fagprofesionelle
  • Medvirke til udvikling af rammer og metode for de familie- og forløbsstøttende samtaler
Center for Pårørende
I Center for Pårørende er vi aktuelt en daglig leder, to socialrådgivere, en lærer, to psykologer, en sociolog og en administrativ medarbejder. Center for Pårørende består af tre teams: Team Voksen, Team Børn og Team Søskende. I Center for Pårørende faciliterer vi støttende rammer, der skaber rum for en nysgerrig og undersøgende tilgang med henblik på at udfolde sygdomsbilledet og “levede” erfaringer med den psykiske sygdom i samværet og samspillet med familie, pårørende og støttende netværkspersoner.

Under samtalerne udfolder vi sammen et fælles sprog for den psykiske sygdoms udtryksform. Det bidrager til mening, sammenhæng og en oplevelse af resiliens og flere handlemuligheder i håndteringen af en livssituation med en psykisk sygdom. Dette betyder bl.a., at vi intervenerer i forhold til kriser, konflikter og reaktioner koblet til den psykiske sygdom med et fokus på beskyttende faktorer. Det kan forebygge relationel afstand, overbelastning og styrke sammenholdet.

Metodisk tilgang
To samtalemedarbejdere forestår som udgangspunkt samtaleforløbet, hvor den ene leder samtalen, og den anden har en reflektørposition med en opmærksomhed på et metaperspektiv og ”samtalen om samtalen”.

Vi anvender mindmapping i vores arbejde med familierne. Vi arbejder helhedsorienteret ud fra et biologisk-, psykologisk og socialt perspektiv. Derudover tager vi afsæt i en systemisk, narrativ, mentaliseringsbaseret og traumeinformeret tilgang. I Center for Pårørende er vi optaget af de relationelle og sociale udfordringer i en større sammenhæng, da omstændighederne ofte kalder på en udvidet transkontekstuel og systematisk tværsektoriel forståelse og indsats.

Supervision og intervision
For at vi i Center for Pårørende kan tilbyde en kerneydelse af høj faglighed, er der fokus på den individuelle udvikling såvel som den dynamiske udvikling i personalegruppen. I Center for Pårørende har vi løbende gruppesupervision. Intervision er også et vigtigt redskab i Center for Pårørende til at understøtte et tæt kollegialt samarbejde. Intervision er rettet mod medarbejdernes egne mentaliseringsprocesser og dynamikker i det kollegiale samarbejde. Målet er at øge sammenhængskraft i teamet, forbedre samarbejdet omkring kerneopgaven og modvirke forråelses- og parallelprocesser.

Vores kommende kollega:
  • Du har gode samarbejdsevner, er reflekteret, har humor og formår at bringe din personlighed i spil.
  • Du har erfaring med at arbejde med børn, unge og deres familier.
  • Du har ansvarsfølelse, overblik og kan skabe struktur.
  • Du har kendskab til psykiatri og har klinisk erfaring.
  • Du kan balancere samtaler med flere deltagere og følelsesmæssig intensitet og formår at lede en samtale med en faglig sikkerhed, der skaber tillid og trygge rammer.
  • Du er motiveret af og har lyst til at arbejde tæt sammen med andre i et ligeværdigt, tværfagligt samarbejde.
  • Du har erfaring med at intervenere i forhold til familier, nære pårørende og støttende netværkspersoner.
  • Du formår på kort tid at etablere en autentisk og nærværende kontakt.
  • Du har erfaring med undervisning og formidling og gode kommunikative kompetencer såvel skriftligt som mundtligt.
Vi tilbyder:
  • Et lille arbejdsfællesskab, hvor vi vægter god stemning og arbejdsglæde.
  • Åbenhed i kollegafællesskabet.
  • Imødekommende og engagerede kollegaer, hvor vi prioriterer det faglige fællesskab.
  • Tillid til og respekt for hinandens fagligheder.
  • Et job præget af selvstændighed, medindflydelse og højt engagement.
  • Et dynamisk miljø med mange års erfaring og høj faglighed.
  • Spændende samtaleforløb med forskelligartede dynamikker og problemstillinger.
  • Kollegial sparring.
  • Fast fælles supervision.
  • Fast fælles intervision.
  • Muligheder for efteruddannelse og kurser.
Center for pårørende: også et center for læring, udvikling og innovation
Kerneopgaven i Center for Pårørende er samtaleforløb og gruppesamtaler. Sideløbende er Forskningsenheden i Børne- og ungdomspsykiatrien, VIA Family 2.0, Center for Recovery og Samskabelse samt Spørg til børnene-indsatsen en integreret del af hverdagen i Center for Pårørende med et tæt samarbejde omkring forsknings- og udviklingsprojekter samt evalueringer af familie-, pårørende- og støttende netværksindsatser.

Nationalt har Center for Pårørende status som et “fyrtårn”, og vi oplever en omfattende opmærksomhed og interesse for vores arbejde bl.a. på tværs af regioner, kommuner, NGO’er og studerende på sundheds- og socialfaglige uddannelser. Center for Pårørende er en dynamisk enhed, hvor mange samarbejdspartnere åbner muligheder for erfaringer med forskellige udfordringer og opgaver på flere domæner på tværs af forskellige organisationer.

Vil du vide mere?
Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte daglig leder af Center for Pårørende Jan Sandberg på tlf. 30 53 42 08 / 97 64 37 89 eller samtalemedarbejder Maja Abrahams på tlf. 97 64 45 92.

Stillingen er en fast stilling på 37 timer ugentligt med tiltrædelse 1. april 2025. Den årlige løn vil være ca. 500.000 kr.
Ansøgningsfrist er torsdag d. 6. februar.

Jobsamtaler afholdes onsdag d. 12. februar. Besked om indkaldelse til samtale sker mandag d. 10. februar.

Du kan læse mere om Psykiatrien i Region Nordjylland på Psykiatri i Region Nordjylland (rn.dk)  og om Center for Pårørende på Velkommen hos Center for Pårørende (rn.dk)

Praktiske oplysninger:
  • Vi indhenter referencer på den person, vi ønsker at ansætte. Er det påkrævet for stillingen, indhenter vi også straffeattest og børneattest.
  • Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
  • Uddannelse af studerende og elever er en af Psykiatriens kerneopgaver, som alle medarbejdere bidrager til.
  • I Region Nordjylland har vi røgfri arbejdstid.


Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på www.rn.dk.

Send ansøgning